Webb-tv: Rekordmässa för Abelco

Abelco fick en drömstart på MaskinExpo. Redan under första timmen fick företaget en order – och inte vilken order som helst - utan sin enskilt största order någonsin på drygt fyra miljoner kronor.

Abelco satsade stort på MaskinExpo i år, med den största monterytan av alla utställare på ungefär 2 000 kvadratmeter. Där visades bland annat en rykande färsk nyhet – lastmaskinen ZL480.
– Verkstaden har jobbat nästan dygnet runt sedan maskinen kom till Sverige för att få maskinen klar till mässan, berättar företagets vd Mikael Andersson stolt.

Och det dröjde inte länge innan den första ordern kom.
– Vi fick in ordern en timme efter det att mässan öppnat, uppger en själaglad Mikael Andersson.
ZL480 är en 14-tons lastmaskin, där förarkomforten är i fokus. Maskinen är utrustad med luftkonditionering, ombonad hytt, fjädrad komfortstol och en kör-konsoll med maximala inställningsmöjligheter.

Mikael Andersson hade satt ribban högt inför mässan.
– Vår ambition var dels att slå rekordet från 2007 beträffande antalet sålda maskiner, samt för första gången teckna order för mer än 10 miljoner kronor direkt på plats.

Båda målen uppnåddes och Abelco åkte hem med en rekordtjock orderbok.
– Efterfrågan är så stark att vi nu har en rekordstor orderstock. Inom både grävsystem och rollertiltar räknar vi med en större efterfrågan än vi kan leverera den närmaste tiden, kommenterar Jörgen Åkesson, säljansvarig på Abelco. 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

Artikeln publicerades torsdag den 26 maj 2011

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste