Jordbruksverket söker testmaskiner

Är du sugen på att testa ett miljövänligt drivmedel? Du kan du vara den Jordbruksverket nu letar efter. De söker för närvarande intresserade maskinägare som vill bygga om sina arbetsmaskiner till gasdrift.

– Vi är intresserade av alla typer av arbetsmaskiner som idag går på diesel. Det kan röra sig om allt från en specialdesignad sopmaskin till en vanlig traktor eller lastmaskin. Huvudsaken är att ägaren kan avstå maskinen under tiden som den byggs om samt är villig att dokumentera sina erfarenheter från driften av maskinen när den går på biogas, säger Hans Arvidsson på Svensk Maskinprovning.

Genom ett regeringsuppdrag ska Jordbruksverket och Transportstyrelseen bygga om befintliga arbetsmaskiner till att bli så kallade dual-fuel drift, det vill säga att motorn går på både biogas och lite diesel.

– Vi kan hjälpa maskinägare att ta ett språng in i framtiden, säger Elin Einarsson på Jordbruksverket. Genom att bli en av de första att köra arbetsmaskiner med biogas får företaget unika konkurrensfördelar och kan profilera verksamheten som grön och miljömedveten.

Länk till intresseanmälan


Entreprenadaktuellt
Tel: 019-760 94 20
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

Artikeln publicerades tisdag den 29 maj 2012

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste