MASKINEXPO: Ny markvibrator för stora jobb

Matek visar mark­vibratorn MV504 från Chicago Pneumatics på MaskinExpo. Den väger 500 kilo och är gjord för stora beläggningsarbeten.

Den nya markvibratorn MV504 från Chicago Pneumatics visas på MaskinExpo.Foto: Matek

– MV504 är vår största framåt- och bakåtgående markvibrator. Den kombinerar styrka och tyngd med hastighet och perfekt packning av sand, grus, makadam och marksten, berättar Ola Randefalk, produkt­ansvarig på Matek AB.

Hastighet och packningsdjup på MV504 regleras steg­löst. Arbetsriktning växlas enkelt genom att föra styrspaken framåt eller bakåt. Detta ger smidig och snabb drift samt hjälper föraren att uppnå rätt packningsnivå. 

MV504 kan även utrustas med packningsindikator för perfekt kontroll på packningen, vilket sparar tid och ger ett optimalt resultat.

Produkten är välbalanserad och handtagen är vibrationsdämpade. Detta sammantaget bidrar till ett väldigt lågt H/A-värde på endast 2,5 m/s2.

– Det låga H/A-värdet gör det möjligt att arbeta mer än åtta timmar utan risker för föraren, uppger Ola Randefalk.

Markvibratorn är gjord för tuff behandling och motorn är väl skyddad av en stabil ram. Bottenplattan är tillverkad av Hardox 400 stål. 

Ett nykonstruerat slagsystem gör att MV504 slår mer likt en stamp, vilket ger bättre framkomlighet framförallt på blött underlag.

Dieselmotor med elstart MV504 har en kraftfull och driftsäker Hatz Z-dieselmotor med elstart. Hatz Z-motorer är bland annat utrustade med extra system för perfekt balansering av motorn. Det ger ytterligare reducering av vibrationer i stativet och upp till handtagen för bättre komfort och ergonomi.

Markvibrator MV504 är servicevänlig och den robusta konstruktionen ger låg underhållskostnad och lång livslängd.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 15 maj 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste