MASKINEXPO: Sverigepremiär för ny teleskoplastare

Scantruck har Sverigepremiär på MaskinExpo för den nya teleskoplastaren MT420H New Buggy, som förhandsvisades på förra årets Bauma. 

Anker Lemvig, Sverige-chef på Scantruck, berättar att maskinen börjar säljas på mässan och att leveranserna sedan startar i september i år. 

MT420H bygger på den populära modellen MT625, men i ett mindre format; längden är

Scantruck kommer att ha Sverigepremiär för den nya teleskoplastaren MT420H på MaskinExpo. Den är kompakt i formatet och tar sig lätt fram på trånga ytor. Foto Manitou

3,64 meter, bredden 1,49 meter samt höjden 1,90 meter, vilket gör att maskinen tar sig fram även på mycket trånga arbetsområden.

– För den som behöver en kompakt maskin med bra lyftkapacitet; två ton upp till fyra meters höjd, är den här maskinen ett bra val, berättar Anker Lemvig, Sverige-chef på Scantruck. 

Maskinen drivs av en Kubota-motor på 49 hästkrafter, och man klarar gällande emissionskrav utan dieselpartikelfilter. Den är fyrhjulsdriven och har en hydrostatisk transmission för att göra manövreringen så smidig som möjligt. 

– Främst riktar vi oss till hyrbolagen med den här maskinen. Försäljningsstart sker på mässan och leveranserna börjar i september, möjligen lite tidigare, säger Anker Lemvig.

Redan efter Bauma hörde en del intressenter av sig och nu visar man maskinen för första gången i Sverige. 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 16 maj 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste