MASKINEXPO: Ny siktskopa ger kabelgrävare fördelar

MTT Sweden lanserar en ny serie sikt- och sorteringsskopor på MaskinExpo. GS-serien är anpassad för mini- midimaskiner och har enligt importören ”nått en ny milstolpe i utvecklingen”.

 

De nya siktskoporna från SBS har nått en ny milstolpe i utvecklingen, menar Petuel Ankarhorn på MTT Sweden, och syftar på den garanterade slutfraktionen på 0-10 millimeters korntjocklek. Foto:MTT sweden

– Utvecklingen har resulterat i en ny garanterad slutfraktion, mätt i korntjocklek, på 0-10 millimeter. Detta ger stora fördelar framförallt för kabelbranschen, säger Petuel Ankarhorn, MTT Sweden AB. 

Att köpa in och transportera material för skyddsfyllnaden är både kostsamt och tar tid. Kan man istället göra hela återfyllnaden på plats med befintligt material genom att använda siktskopor istället sparar man både tid, pengar och miljö. 

– Dessutom ökar man i de flesta fall effektiviteten eftersom ett arbetsmoment utgår, säger Petuel Ankarhorn. 

Med sig till MaskinExpo kommer man ha siktskopan GS 3-120HD från SBS. Denna kan drivas via ett extra uttag på undersidan av de flesta tiltrotatorer och är försedd med ett kraftigt skärstål i hardox på slitytorna. Modellen är optimerad för grävmaskiner och grävlastare. 

– Utvecklingen kommer inte att stanna upp bara för att vi nått en milstolpe. Nu fortsätter vi mot en ny nivå och siktar in oss på ännu mindre genomsläpp, fortsätter Petuel Ankarhorn. 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 16 maj 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste