MASKINEXPO: Effektiv rening med robust reningsverk

Älvestads-Tanken AB visar  i år minireningsverket BioFicient+ från den irländska tillverkaren Kingspan Klargester. Utmärkande för produkten är bland annat effektiv rening, hög prestanda, robust utförande och kompakta mått. 

Minireningsverket BioFicient+ från Kingspan Klargester visas av Älvestad-Tanken på årets MaskinExpo. Bild: Älvestads-Tanken AB

Irländska Kingspan Klargester har över 60 års erfarenhet av lösningar för avloppsvattenrening. Minireningsverket BioFicient+ är utvecklat för att ge hushåll utan tillgång till kommunalt avlopp en integrerad, tillförlitlig och effektiv lösning. Anläggningen passar för hushåll på upp till tio personer och är även lämpligt för nedgrävning. 

– Vi har representerat Kingspan Klargester under många år och vet att det är ett företag som levererar pålitliga och effektiva lösningar. BioFicient+ är enkel att installera och använder teknik som ger mycket låga driftkostnader, säger Mats Fritiofsson på Älvestad-Tanken AB.

I en av reningszonerna används en omrörande luftningsprocess. Denna kompakta vidareutveckling av den biologiska processen ger en effektivare och grundligare rening av avloppsvattnet.

BioFicient+ har låg vikt. Den unika utformningen, med låg profil, låg vikt och möjlighet till förlängningshals gör minireningsverket enkelt att gräva ned och att installera. Det är tillverkat av högkvalitativ polyeten och har ett yttre helt fritt från skarvar. 

Fördelar med BioFicient+ 

  •  Lämplig för grunda installationer. 
  •  Robust och lätt. 
  •  Enkel och prisvärd installation. 
  •  Effektiv reningsteknologi med höga prestanda. 
  •  Låg elförbrukning. 
  •  Minimal synbar påverkan. 
  •  Förlängningshals möjliggör djupare installation på svåråtkomliga platser. 
  •  Vid hals ger enkel slamtömning.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 16 maj 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste