MASKINEXPO: Tystgående dieselvärmare för små utrymmen

Rexnordic visar sin minsta dieselvärmare AH-200 för små utrymmen som ett garage eller en verkstad. Värmaren står på hjul och lätt kan förflyttas. Effekten är 13 kilowatt.

Tystgående Airrex AH-200 har en effekt på 13 kilowatt och passar för mindre ytor såsom ett garage eller en verkstad. Foto: rexnordic

Den är termostatstyrd mellan 0 – 40 grader och drar 80 watt el vid användning. Bränsletanken är integrerad och rymmer 25 liter. Det finns också två större modeller, AH-300 på 15 kilowatt och AH-800 på 22 kilowatt om man behöver värma upp ett lite större utrymme.  

– Värmen Airrex-värmarna ger är mycket behaglig, det är ingen fläkt som blåser, utan det är strålningsvärme. Eftersom det inte finns någon fläkt så är den väldigt tystgående. Strålningsvärmen värmer upp material, och värmen fördelar sig jämnt i hela utrymmet, uppger Marcus Juselius på Rexnordic Oy i Finland. 

– AH-200 är rökfri och är nästan luktfri, så du behöver inte leda ut avgaserna med ett skilt rör, vanlig luftventilation räcker bra. Om du sover i samma utrymme som värmaren är, rekommenderar vi att du leder ut avgaserna, fortsätter Marcus Juselius. 

Entreprenadaktuellt
Tel: 019-760 94 20
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 16 maj 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste