Laddar för Load up North

Nu är uppladdningen igång inför höstens entreprenadmässor. Först ut är Load up North i Boden den 31 augusti-2 september, där besökarna utlovas känna igen sig från mässan 2015.

Load up North går av stapeln i Boden den 31 augusti till 2 september och den som besökte mässan 2015 kommer att känna igen sig även i år.

Rekrytering har utmärkt Load up North från de övriga entreprenadmässorna redan från början, nu tar man ytterligare kliv framåt med årets satsning där viktiga aktörer från både skogs- och entreprenadbranschen finns representerade och för första gången någonsin gör en gemensam riktad satsning.

Bo Sandström, projektledare, Load up North.

– Vi bygger vidare på det spåret som vi slog in på redan förra året och som vi såg blev väldigt uppskattat, säger Bo Sandström. (Mer om utbildningssatsningen finns att läsa i nästa nummer av Entreprenadaktuellt).

I övrigt kommer den som tidigare besökt Load up North att känna igen sig även på årets mässa, som i år är tillbaka i Norrbotten. Platsen är precis som tidigare Boden Arena, där det finns både ett inomhus- och ett utomhusområde. I inomhushallen hålls mässans föreläsningsprogram ”Meet up” under fredagen den 1 september. Seminarieprogrammet vänder sig till alla som verkar inom gruvnäringen ovan jord, väg och anläggning samt jord och skog. Bland annat kommer man kunna lyssna till föredrag om vad som krävs för att bli leverantör till BDX och hur framtiden ser ut för LKAB.

Årets mässa kommer att bli i storlek med tidigare mässor i Boden.

– Bokningsmässigt ser det riktigt bra ut, vi har många som kommer tillbaka men också en del nykomlingar. I antal tror jag att vi kommer landa på mellan 150 och 180 utställande företag och utställningsytan är i stort den samma som förra gången, säger Bo Sandström.

Bland utställarna finns flera av de stora maskintillverkarna som Hitachi, JCB, Huddig, Caterpillar och Volvo samt flertalet av de stora redskapstillverkarna.

– Antalet besökare är alltid svårt att säga något om, men jag skulle tro att vi hamnar någonstans mellan 6 000 och 8 000 – och så hoppas jag att vi har vädret med oss den här gången, det hade vi inte förra gången vi gjorde en mässa i Boden som många kanske minns, fortsätter Bo Sandström.

Det är fri entré till mässan för den som registrerat sig och skrivit ut sin biljett i förväg, kommer man till mässan utan biljett kostar det 100 kronor i entréavgift.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 02 augusti 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste