Load up North utvidgar rekryteringssatsning

På Load up North i år görs en unik satsning på utbildning och rekrytering för gruv- och anläggningsbranschen. I projektet samarbetar Skoglig Samverkan i Norrbotten, BDX , Swecon anläggningsmaskiner, Kalix Naturbruksgymnasium och branschorganisationen ME Maskinentreprenörerna.

Rekrytering har varit en nisch som särskiljt Load up north från andra mässarrangörer. I år gör man satsningen ännu större och har redan nu klart med samarbete med såväl branschorganisationer, skolor, maskinleverantörer och entreprenörer.

– Att vi har lyckats få arbetsgivare, utbildare och branschföreträdare att jobba tillsammans i detta projekt är helt unikt och stort, säger Bo Sandström mässgeneral för Load Up North.

Ifjol, då mässan hölls i Fällfors, norr om Skellefteå, deltog över 550 elever i en rekryteringssatsning mot anläggnings- och skogsmaskinsförare som hade rubriken ”Utbildningar som ger jobb”.

– Den blev så lyckad att vi i år tar ett steg ytterligare, säger Bo Sandström, projektledare för Load up North.

I år räknar man med att nå en bra över 1 000 personer i rekryteringssatsningen. De kommer att gå en kunskapsslinga för att lära sig mer om de olika branscherna, delta i tävlingar och provköra både simulator i tältet och riktiga maskiner på demofältet. Under mässans två första dagar, torsdag och fredag, ligger fokus på elever och arbetssökande och lördagen blir den stora dagen för allmänheten att gå kunskapsslingan.

– Förutom att vi gratis kommer att bjuda in och bussa hit 700-800 elever från årskurs nio, yrkesinriktade gymnasieskolor , högskola och universitet, räknar vi med att det kommer flera hundra personer via Arbetsförmedlingen och olika utbildare, som vill visa upp vad branscherna kan erbjuda. Allmänheten är också välkommen till vår kunskapsslinga under dessa dagar så vi väntar oss ett jämnt flöde av intresserade besökare under alla tre dagar, säger Ulf Sandström, som ansvarar på rekryteringsdelen på mässan.

Swecon Anläggningsmaskiner AB kommer framförallt att ta tillfället i akt att söka efter servicetekniker på Load up North.
– Vi tycker att det är ett bra initiativ från mässan. Det är väldigt bra att mässan har helhetsansvaret över logistik och praktikaliteter kring satsningen. Nu kan vi fokusera på att sälja in vad som är unikt med oss, säger Pernilla Pelizzoli, HR-konsult på Swecon Anläggningsmaskiner.

Hon ser att de kommer att kunna nå många intressanta personer.
– Det är på just branschmässor som den här typen av satsning kan vara särskilt effektiv eftersom chansen att träffa rätt personer är större då den riktar sig mot folk som har rätt kunskap och är intresserade av branschen. Att ha en styrd slinga är bra, eftersom vi då vet exakt hur många och vilka vi når ut till, säger Pernilla Pelizzoli.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 08 augusti 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste