NRC Group slår ihop svenska dotterbolagen

Vid årsskiftet går Svensk Järnvägsteknik, Elektrobyggnad och Segermo samman till ett företag, NRC Group i Sverige. Vd blir Daniel Pettersson.

Daniel Pettersson blir vd för NRC Group i Sverige, som bildas efter en fusion mellan Svensk Järnvägsteknik, Elektrobyggnad och Segermo. 

Den norska järnvägs- och markentreprenören NRC Group började förvärva företag i Sverige för knappt två år sedan. NRC Group i Sverige kommer att bestå av tre divisioner: Järnväg, Anläggning och Stora Projekt. Svensk Järnvägsteknik och Elektrobyggnad blir NRC Group Järnväg med divisionschef Joel Skönvall. Segermo blir NRC Group Anläggning med divisionschef Pär Tingström.  Stora Projekt har tidigare legat centralt, men blir nu en egen division med Kenneth Olsson som divisionschef. Ambition för koncernen är att bli den ledande privatägda järnvägsspecialisten i Norden.

– Vi kommer att fortsätta att växa både organiskt och via förvärv. Genom fusionen vill vi få ut de bästa delarna av att vara ett stort företag. Men samtidigt ha kvar vårt kundnära arbetssätt och en platt effektiv organisation, det som alltid varit vårt signum säger Daniel Pettersso, vd, NRC Group i Sverige.

NRC Group i Sverige har cirka 230 anställda och omsatte 1,8 miljarder kronor år 2016.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 10 augusti 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste