Snabba bilar gör upp inför mässpublik

Parallellt med Entreprenad-Live går finalomgången i motorsporten Time Attack av stapeln den 15-16 september på Ring Knutstorp.

Finalomgången i motorsporten Time Attack körs den 15-16 september på Ring-Knutstorp och mässbesökarna har fri entré till tävlingarna.

Time Attack är en ny typ av motorsport som funnits i Sverige sedan 2012. Här tävlar allt från sportbilar till hemmabyggen och gamla extrembilar i fem olika klasser. Varje förare har två försök på sig att få den snabbaste tiden och på Ring Knutstorp körs seriens finalomgångar i samtliga klasser under lördagen och träningsomgångar under fredagen. 

– Vi körde de första tävlingarna i Sverige 2008 men har tävlat i en regelrätt serie sedan 2012. Det är tredje året i rad som vi har final­omgången på Ring-Knutstorp, säger Mikael A Jarosinski. 

I Sverige har sporten i dagsläget ungefär 150 aktiva utövare och man hoppas locka ett tusental besökare, däribland en del av mässpubliken. Ursprungligen kommer sporten från Japan men är även stor i Australien. 

– Alla mässbesökare som är intresserade av Time Attack har fri entré till finalen och behöver inte anmäla sig. Det är bara att dyka upp när man är på plats så löser vi det, säger Mikael A Jarosinski. 

Entreprenadaktuellt
Tel: 019-760 94 20
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 07 september 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste