Load up North: Egenutvecklade redskap ökar effektiviteten

Eson Trading visade flera olika egenutvecklade redskap till grävmaskiner på Load up North, som alla har gemensamt att de ökar effektiviteten av maskinförarens arbete genom färre redskapsbyten.

Eson Trading har utvecklat en tjälkrok med en hydraulisk gripklo och tandat schaktblad. Premiärvisning sker på Load up North.
Tomas Ericson Eson Trading i Kåge har utvecklat en serie smarta redskap som minskar antalet redskapsbyten.

I Eson Tradings monter på Load up North visades bland annat en egenutvecklad tjälkrok med en gripklo, för att maskinföraren med ett och samma redskap inte bara ska kunna bryta upp stubbar utan också kunna lyfta undan dessa på ett smart och effektivt sätt utan att först behöva byta redskap. Brytplattan är också extra bred och har en 90-graders vinkel mot det tandade schaktbladet.

Schaktbladet är tänkt att användas för att återställa marken efter att en stubbe brutits upp. Gripen öppnas hydrauliskt.

– Vår tanke har varit att man ska kunna göra hela arbetet med ett och samma redskap, utan att föraren behöver gå ur hytten, säger Tomas Ericson, Eson Trading.

Tjälkroken finns i två utföranden för S40 och S45-fästen.

På Load up North visades också en kratta som fått en alldeles speciell konstruktion.

Krattan från Eson Trading hålls enkelt fast i gripen när den används.

– Tanken är att man ska kunna hålla krattan i gripen för att enkelt kunna lägga den vid sidan av och direkt kunna lyfta ut riset med gripen. När man sedan behöver krattan igen lyfter man enkelt upp den igen med gripen. Det ska vara enkelt att använda redskapen utan att föraren ska behöva byta redskap hela tiden, menar Tomas Ericson.

Han hade också tagit med sig en ”risryckartillsats” till Load up North, som enkelt fästs i kanten på en vanlig entreprenadgrip för att enklare kunna få med sig ris och sly.

En risryckartillsats gör det enkelt att få med sig ris och sly i en vanlig entreprenadgrip. Tillsatsen monteras enkelt med två bultar .

– De sitter med två bultar och kan enkelt tas bort när man inte använder dem längre. I dagsläget är de anpassade till Intermercatos Tigergrip, men vi har även sålt till kunder som har andra gripmärken och det har fungerat bra även för dem, säger Tomas Ericson.

Alla redskapen är utvecklade av Eson Trading men tillverkade av Carrus.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 01 september 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste