Kramer-John Deere-allians får grönt ljus

Den tänkta alliansen mellan Kramer och John Deere har nu fått grönt ljus från konkurrensmyndigheterna, vilket alltså innebär att John Deere framöver kommer saluföra Kramers produkter till sina kunder.

Kramer kommer att börja säljas via John Deere i Europa. Wacker Neuson och John Deere har nyligen ingått ett strategiskt samarbete, som nu godkänts av de europeiska konkurrensmyndigheterna. Foto: Wacker Neuson

Syftet med alliansen är att komplettera varandras utbud. Wacker Neuson erbjuder via sitt varumärke Kramer ett maskinutbud som John Deere i dag själva inte har i sitt sortiment. Parterna har nu ingått ett långsiktigt samarbete, där John Deere saluför Kramers produkter till sina jordbrukskunder. John Deere kommer att rekommendera Kramer som "preferred supplier" för totalt 13 modeller av lastmaskiner, nio teleskoplastare och ett stort utbud av redskap och tillbehör samt reservdelar.

Samarbetet avser initialt den europeiska marknaden och John Deere kommer i samband med årets Agritechnica att visa en rad Kramer-produkter.

– Nu när vi har fått vårt godkännande från de europeiska konkurrensmyndigheterna kan vi börja skrida till verket, kommenterar Cem Peksaglam, vd för Wacker Neuson.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 04 september 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste