Amiantit går samman med HOBAS

De europeiska företagen för rör av glasfiberarmerad plast, HOBAS och Amiantit Europe, har gått samman för att bilda samriskföretaget AMIBLU. Sammanslagningen genomfördes officiellt i slutet av augusti och ägarstrukturen blir 50:50 mellan parterna.

Huvudkontoret för samriskföretaget ligger i Österrikiska Klagenfurt.

Rör av glasfiberarmerad plast, GRP-rör, ger enligt AMIBLU hållbara lösningar för infrastruktur och industriella tillämpningar som dricksvatten, bevattning, avloppsvatten, vattenkraft eller industrianläggningar. De har, enligt AMIBLU, många viktiga fördelar mot konventionella rörmaterial.

Nick Crofts, vd för AMIBLU och Claus Brun, dess internationella informationschef och tidigare vd för HOBAS, är överens om att de genom sammanslagningen bättre kan stödja de produkt- och marknadsinvesteringar som krävs för att förändra positionen för GRP-rörlösningar.

Genom att ersätta traditionella lösningar som drabbas av korrosion och läckage med den senaste komposittekniken kan ledningsnät, enligt AMIBLU, vara mycket effektiva och rena och hålla i 150 år.

– Att AMIBLU är tekniskt ledande inom GRP-vattenlösningar ger oss en starkare plattform för ytterligare internationell tillväxt, till exempel i Asien, Latinamerika och Afrika. Vi har höga tillväxtambitioner och ser fram emot att möta konkurrensen från andra tekniska lösningar världen över, säger Claus Brun, i ett uttalande.

Klara Sinnerstad
Klara Sinnerstad
Tel: 019-16 64 65
E-post: klara@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 07 september 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste