Elmia Park: Joysticksstyrd banddumper

Wiklund Trading har på Elmia Park lanserat Yanmars C30-3 banddrivna dumper. Den har en uppdaterad förarplattform och styrs med joystick.

Wiklund Trading har lanserat Yanmars nya banddrivna dumper C30-3 som styrs med joystick och har en kraftigt förbättrad motorkapacitet. Foto: Ann-Louise Larsson

– Förutom joystickarna är den ökade motorkapaciteten en av de största förbättringarna på den nya modellen. Kapaciteten har ökat med helt 70 procent jämfört med föregående modell, säger Magnus Täljemark, som är försäljningsansvarig för Yanmar i Skandinavien och Baltikum.

Maskinen drivs av en fyrcylindring Yanmar-motor på 46,6 hästkrafter som uppfyller kraven enligt steg 4 med dieselpartikelfilter. Transporthastigheten är 11 kilometer i timmen. Lastkapaciteten är 2 500 kilo och maskinen kan utrustas med antingen ett fast flak eller ett svivlande flak, som kan roteras 180 grader. Volymen på det fasta flaket är 1, 24 kubikmeter och på det svivlande 1, 5 kubikmeter. Dumpern väger 2 650 kilo i standardutförande och 2 865 med svivlande flak.

Taket på förarplattformen kan tas av vid arbete i trånga utrymmen, maskinen blir då 1 730 millimeter hög. Förarplattformen är vändbar.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 29 september 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste