Elmia Park: Hastighetsberoende sandspridare med hydrauldrift

Söderberg & Haak premiärvisade sandspridaren E+S 751 Hydro från Amazone på Elmia Park.

Amazones nya sandspridare E+S 751 Hydro är hydrauliskt driven och därför mycket lämplig för hjullastare. Foto: Ann-Louise Larsson

Redskapet har en hastighetsberoende spridningsstyrning som gör spridningen kostnadseffektiv. Det enda föraren behöver tänka på är att ställa in spridningsmängden, resten sköter spridaren själv. Även arbetsbredden regleras enkelt inifrån hytten. Spridarens arbetsbredd kan justeras från en till åtta meter. Den kan också ställas in för att enbart sprida åt exempelvis höger eller vänster sida, vilket kan vara önskvärt om man exempelvis arbetar nära fastigheter eller på trottoarer.

– En annan fördel med just den här modellen är att den är hydrauldriven, man behöver alltså inget kraftuttag, det gör att den kan användas tillsammans med en hjullastare, säger Eskil Brodde, säljare på Söderberg & Haak.

Sandspridaren är lämplig att använda till traktorer på 75-80 hästkrafter eller motsvarande. Volymen på grundspridaren är 750 liter, men kan utrustas med en förhöjning upp till 1 110 liter.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 29 september 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste