Europeiska Pirtek köper upp Slangakuten

Pirtek Europe, etablerat i Storbritannien, förvärvar Slangakuten. Förvärvet etablerar Pirtek Europe på den skandinaviska marknaden och innebär en väsentlig resursförstärkning för Slangakuten som gör det möjligt att öka expansionstakten.

Pirtek Europe är Europas ledande leverantör av akut mobil tillverkning av hydraulslang och Slangakuten är ett av Sveriges ledande bolag inom mobil tillverkning av hydraulslang.

– Jag är glad att Slangakuten nu ingår i vår bolagsgrupp och vi ser alla fram emot att samarbeta med Stefan Fallenius som vd för att utöka verksamheten i hela regionen. Slangakuten är ett mycket välskött företag och ett utmärkt tillskott till vår europeiska verksamhet, säger Alex McNutt, koncernchef för Pirtek Europe, i ett uttalande.

– Jag är oerhört glad att ingå detta partnerskap med Pirtek Europe som gör det möjligt för oss att stärka vår position på marknaden och driva verksamheten framåt. Under de kommande månaderna kommer Slangakuten att påbörja övergången till det välkända varumärket Pirtek och fortsätta leverera förstklassig service till Slangakutens befintliga och nya kunder, säger Stefan Fallenius, Slangakutens vd och grundare.

Klara Sinnerstad
Klara Sinnerstad
Tel: 019-16 64 65
E-post: klara@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 04 oktober 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste