Nyab startar nytt dotterbolag

Nyab i Norrbotten fortsätter att växa. Nu startar man ett nytt dotterbolag, Nyab infrastruktur AB. Bolaget ska rämst vara inriktat mot infrastrukturentreprenader, huvudsakligen väg men också järnväg.

Nyab startar ett nytt dotterbolag, Nyab infrastruktur AB. Arbetschef i det nya bolaget är Björn Lindbäck och till vd har Magnus Granljung utsetts. Foto: Nyab

NYAB har fram tills idag i mindre utsträckning ägnat sig åt infrastrukturentreprenader. Nu blir det ändring på det i och med bildandet av det nya bolaget.

– I och med bildandet av NYAB Infrastruktur specialiserar vi oss på ytterligare och fler nischer och segment. Detta går helt i linje med vår varumärkesstrategi. NYAB Infrastruktur har med hjälp av moderbolaget kunnat tjuvstarta och därmed redan lämnat en del anbud, säger NYAB:s vd Johan Larsson.

Till vd för det nya bolaget har Magnus Granljung utsetts. Magnus Granljung har en bakgrund med högre chefstjänster i koncernledning på större anläggningsföretag. Tillsammans har de varit inblandade i och lett såväl stora som komplicerade projekt, verksamheter och divisioner.

Arbetschef blir Björn Lindbäck. Han har en gedigen och solid bakgrund inom anläggningsbranschen, och har huvudsakligen jobbat med kunder och beställare inom ramen för lagen om offentlig upphandling (LOU), och då huvudsakligen med Trafikverket och kommuner.

– Målet är klart och jag har antagit utmaningen och ser framemot att bygga NYAB Infrastruktur, och därmed utveckla ett bolag från scratch, som förvisso redan har mycket satt genom dess koncerntillhörighet, säger Magnus Granljung.

– Stora komplexa infrastrukturprojekt i dag kräver mycket av alla inblandade. Vår ambition är att attrahera de bästa medarbetarna, konsulterna och leverantörerna för att tillsammans med de bästa kunderna se till att resan för att förverkliga deras projekt blir just som de tänkt sig. Målet är klart, resan är påbörjad avslutar Magnus Granljung.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 05 oktober 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste