NCR Group köper fiberkompetens

Järnvägs- och markentreprenören NRC Group, som arbetar med infrastruktur i Sverige och Norge, har köpt upp norska Fibertech. Fibertech är en entreprenör som specialiserat sig på utvecklingen av fiberoptiska nätverk.

Fibertech är ett företag specialiserat på fiberläggning med Bane Nor som största kund. De levererar också en rad fiberrelaterade produkter och tjänster till olika infrastrukturentreprenörer.

Bane Nor är mitt i det största digitaliseringsprojektet i Norge. De ska utveckla 5 000 kilometer fibernät för att säkerställa tillräcklig datakapacitet på järnvägens transmissionsnätverk. Det nya nätverket är nödvändigt för att järnvägen ska kunna använda både befintlig och framtida teknik, till exempel det nya europagemensamma signal- och trafikstyrningssystemet ERMTS, som ska tas i bruk år 2030.

– Fibertekniken komer att vara en viktig del av många större järnvägsprojekt i framtiden. Dessutom finns ett antal andra tunnelbanor, väg- och tunnelprojekt där säkerhets- och kontrollsystemen är baserade på fiber, kommenterar Öivind Horpestad, koncernchef NRC Group, i ett uttalande.

Klara Sinnerstad
Klara Sinnerstad
Tel: 019-16 64 65
E-post: klara@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 10 oktober 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste