Söderberg & Haak tar över lokaler i Karlstad

Söderberg & Haak kommer att etablera sig i Karlstad genom att ta över den anläggning som Peters skogsmaskiner och Peters lastmaskiner tidigare huserat i.

Peter Carlsson lämnar över anläggningen i Karlstad till Erik Thuring, marknadschef på Söderberg & Haak. Foto: Söderberg & Haak

Söderberg & Haak tar över både lokaler och personal från Peters skogsmaskiner och Peters lastmaskiner. Fastigheten är belägen i Skåre i Karlstad. Härifrån kommer man att sälja och serva hela Komatsus entreprenadprogram, såväl som Söderberg & Haaks program av lantbruksmaskiner, vilket består av bl.a. Deutz-Fahr traktorer och tröskor, Krone vallmaskiner, programmet av Amazone-maskiner samt Dal-Bos vältar och jordbearbetningsredskap. Det nya bolaget kommer att heta ”Söderberg & Haak Karlstad AB”.

Peter Carlsson, tidigare ägare och chef i bolaget, kommer att stanna kvar för att se till att övergången blir så smidig som möjlig.

– Jag har genom åren arbetat både med lantbruks- och entreprenadmaskiner, så det skall bli roligt att få möjligheten att kombinera detta härifrån i Söderberg & Haak:s regi. Det skall också bli väldigt spännande att se vad vi kan göra med ett så känt och väletablerat kvalitetsmärke som Komatsu på entreprenadsidan, säger han.

Peter Carlsson kommer även att parallellt driva vidare Liugong-verksamheten tills vidare.

– Den största utmaningen vid nyetableringar är alltid att hitta kompetent personal och få en fungerande organisation. Här övertar vi ett väl fungerande företag som vi skall utveckla vidare, det är en stor fördel! Det skall bli riktigt spännande att få följa utvecklingen av detta bolaget, säger Erik Thuring, marknadschef på Söderberg & Haak Maskin AB.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

 

Artikeln publicerades tisdag den 07 november 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste