Volvos gaslastbil blev "Sustainable Truck of the year"

Volvo Lastvagnars nya gasdrivna lastbil, som lanserats i Europa under hösten, har utsetts till årets mest hållbara lastbil, "Sustainable Truck of the Year 2018".

Volvos nya gasdrivna lastbil Volvo FH LNG har nyligen utsetts till "Sustainable Truck of the Year". Foto: Volvo lastvagnar

Bakom utmärkelsen Sustainable Truck of the Year står Vado e Torno, som är en av de tongivande lastbilstidskrifterna i Italien, i samarbete med universitetet Politechnico di Milano.

Volvo Lastvagnar vann i dragbilsklassen med den nya gasdrivna Volvo FH LNG. Framför allt betonas lastbilarnas höga energieffektivitet och låga klimatpåverkan. Volvo FH LNG har samma höga prestanda och låga bränsleförbrukning som en dieseldriven Volvo-lastbil, men betydligt lägre utsläpp av CO2. Används naturgas som bränsle sänks utsläppen med 20 procent. Utnyttjas förnybar biogas i kombination med HVO kan reduktionen bli upp till 100 procent. Juryn har också vägt in en rad andra aspekter i sitt beslut, som säkerhet, komfort och återvinningsbarhet.

– Vår nya generation gasdrivna lastbilar är en milstolpe i vårt hållbarhetsarbete och i vår långsiktiga ambition att nå nollutsläpp. Vi är självklart stolta över att våra ansträngningar uppmärksammas på det här sättet. Genom att sätta hållbarhetsfrågorna i fokus och premiera betydelsefulla framsteg bidrar utmärkelsen Sustainable Truck of the Year till att driva på utvecklingen av transportsektorn i hållbar riktning, säger Lars Mårtensson, Director Environment and Innovation på Volvo Lastvagnar.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 08 november 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste