Rototilt fick årets teknikpris

Rototilt fick under förra veckan motta Teknikpriset vid årets Umeågala.
– Det var en stor överraskning att vinna. Och jättepositivt för oss, säger Rototilts vd Anders Jonsson.

Rototilt fick årets Teknikpris vid Umeågalan förra veckan. Foto: Rototilt

Teknikpriset delades ut vid årets Umeågala. Rototilt var nominerade tillsammans med Vännäs Verkstad och Algoryx. Rototilt vann med motiveringen:

"En engagerad och driven entreprenör som med glöd har drivit företaget framåt mot en stark tillväxt de senaste åren. I en mogen bransch har de lyckats vidareutveckla och industrialisera en produkt för världsmarknaden och blivit ett starkt regionalt teknikföretag att räkna med.”

– Jag drivs av ett entreprenörskap, men för att förverkliga drömmarna behövs duktiga medarbetare som tar sitt ansvar och utvecklar vår verksamhet vilket vi på Rototilt har. Vi bygger ett företag i ett högt tempo. Man måste vara lyhörd, ibland backa och ta nya beslut men det handlar mycket om att våga växa och våga satsa. Vi vill vara ett företag i tillväxt, säger Anders Jonsson.

– Vi planerar för en fördubblad omsättning, men hur lång tid vi kommer att behöva för att lyckas med det är givetvis svårt säga, siktet är dock klart, säger Anders Jonsson om företagets fortsatta satsning.


Rototilt har idag omkring 150 medarbetare på plats i Vindeln med huvudfokus på produktutveckling och tillverkning. Sedan ett antal år har man även byggt ett nätverk av egna dotterbolag och återförsäljare runtom i världen.


– Vår framtid handlar mycket om kompetensfrågor. Att hitta rätt medarbetare med rätt kompetens vilket kan vara en utmaning om man som oss befinner sig utanför en större stad. Men vi tror på Vindeln och det är här vi har vårt dna, säger Anders Jonsson.
 

Entreprenadaktuellt
Tel: 019-760 94 20
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 13 november 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste