Kewab får ny ägare

Kewab har köpts upp av investmentbolaget Triton. Kewab kommer tillsammans med Akeab att ingå som systerbolag i en infrastrukturgrupp, fokuserad på anläggnings- och entreprenadarbeten.

Kewab, grundat 1965, har köpts upp av investmentbolaget Triton. Bild: Kewab

– Vi är väldigt glada över att, tillsammans med Akeab, ansluta oss till denna infrastrukturgrupp. Industriexpertisen som Triton besitter kommer att vara av stor vikt för oss i vår fortsatta tillväxt. Vi i Kewabs ledningsgrupp är väldigt glada över att fortsatt vara betydande aktieägarare i bolaget tillsammans med Triton och Akeabs ledningsgrupp, säger Fredrik Larsson, vd för Kewab, i ett pressmeddelande.

Kewab grundades 1965 av Kenneth Wahlström och har idag cirka 300 anställda med kontor på sex orter. Bolaget fokuserar på medelstora projekt med kunder som sträcker sig från elkraftsbolag till kommuner och större byggbolag.

– Vi ser fram emot att fortsätta att stödja bolaget, dess ledningsgrupp och anställda inom ramen för den infrastruktur- och servicekoncern vi skapar, genom att investera i och främja gruppens tillväxt. Den industriexpertis vi förvärvat, genom andra investeringar i sektorn och förstärkt genom ledande branschexperter, kommer att bidra till att ta Kewab till nästa nivå. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med ledningsgruppen och styrelsen i byggandet av ett starkare företag, säger Peder Prahl, styrelseledamot i General Partner för alla Tritons fonder, i ett pressmeddelande.

Entreprenadaktuellt
Tel: 019-760 94 20
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 14 november 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste