NCC växer inom bergsprängning genom förvärv

NCC har fattat ett strategiskt beslut om att växa inom bergsprängning. Av en anledningen förvärvades nyligen Voglers Sverige AB av NCC Industry.

Voglers är specialiserade på bergsprängning för ballastindustrin, och utför borr- och sprängarbeten i Väst- och Sydsverige. Företaget är väl insatt i de mark- och bergförhållanden som råder i dessa delar av landet. De är i dag verksamma i ett 40-tal anläggningar i södra Sverige och har cirka 25 anställda. 2016 hade man en omsättning på omkring 80 miljoner kronor.

– Vi är väldigt nöjda med att ha slutit en överenskommelse som gynnar oss bägge. NCC är idag Voglers största kund och när Voglers nu blir en del av NCC stärks vår position på marknaden, säger Björn Abrahamsson, sektorchef Stenmaterial Sverige, NCC Industry, i ett pressmeddelande.

Förutom välrenommerad kompetens medför köpet även tillgång till en nybyggd verkstad i Ulricehamn där NCC framöver kommer att kunna serva delar av maskinparken.

Med förvärvet, som genomförs den 1 december 2017, följer ägarna samt samtliga anställda, cirka 25 personer. Klas Vogler, vd kommer arbeta vidare i företaget liksom Jan Johansson, idag produktionschef. NCC Industrys sprängverksamhet leds av Martin Malmsten.

– Vi har mångårig erfarenhet och ett gott samarbete, vi delar samma värderingar där våra kunder kommer att få samma kompetens som tidigare, men nu direkt från NCC. Förvärvet stämmer även överens med NCC:s strategiska ambition att vara en stark lokal partner och att växa inom bergsprängning, säger Martin Malmsten, chef för NCC Industrys sprängverksamhet.

– Vi ser fram mot ett fortsatt gott samarbete med alla våra kunder, leverantörer och andra samarbetspartners. Att vi nu ingår i NCC:s organisation innebär fortsatt stora möjligheter för oss att utvecklas, säger Klas Vogler, vd Voglers.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 14 november 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste