Från anläggare till revyartist

Tre-fyra månader om året är han revyartist på en av Sveriges publikmässigt största revyer. Resten av året jobbar han med markarbete och trädgårdsanläggning. Möt Bertil Schough. 

Bertil Schough kombinerar livet som revyartist med mark- och anläggningsarbete i den egna firman Bertil & sånt. Nyligen investerade han i en ny lastmaskin från Giant. 
                   Foto: ann-louise larsson

Musiken har alltid varit en viktig del av livet för Bertil Schough i Falkenberg, som bland annat har jobbat som musiklärare och rytmikpedagog – och inte minst revyartist på en av Sveriges publikmässigt största revyer, Falkenbergsrevyn, som varje år lockar mellan 25 000 och 30 000 besökare från hela landet. Samtidigt har ett intresse för maskiner följt honom genom livet. 

– Jag är bondpojk och har intresset med sig sedan barnsben. Sedan fick jag möjlighet att ta över föräldragården, en skogsgård, som jag och familjen drev fram till 2009. Praktiskt arbete med maskiner har jag alltid tyckt om, berättar Bertil Schough när han tar emot på kontoret i centrala Falkenberg. 

Så här kan det se ut när Bertil står på scenen tillsammans med övriga medverkande i Falkenbergsrevyn. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget

När vi träffas, i början av november, är det revyn som upptar det största delen av Bertils tid. Manuset till årets föreställning har nyligen skrivits klart och där är Bertil drivande tillsammans med två kompanjoner. Premiären sker traditionsenligt på trettondagen och därefter följer föreställningar sex dagar i veckan i tre månader. 

– Fram till april är det mest fokus på revyn, men jag tar även på mig en del snöröjning vintertid. Det har hänt då och då att jag kommer direkt till teatern i lastmaskinen. Jag fungerar bäst när jag har mycket att göra så även om det emellanåt blir långa arbetsdagar skulle jag inte vilja vara utan någon av delarna, varken revyn eller maskinerna, berättar han. 

Firman Bertil & sånt startade han 2013 och jobbar till största delen med mark- och trädgårdsarbeten samt stenläggningar åt privatpersoner och bostadsbolag i Falkenberg. 

– Maskinerna är mitt livselixir, säger Bertil. 

Alldeles nyligen fick han en sprillans ny Giant-lastmaskin på 3,7 ton i sin ägo. 

– Jag har kört med den i två månader nu och har precis fått första servicen gjord, jag är väldigt nöjd så den här vintern kommer det vara extra roligt att jobba, tillägger han. 

Förutom den finns även en minigrävare från Volvo på 2,7 ton i maskinparken. 

– Jag gör det mesta själv, men jag samarbetar med två f-skattare som hjälper till vid behov, säger Bertil Schough. 

Visste du det här om Bertil Schough?

  • Bertil Schough har gjort fler än 1 000 föreställningar och närmare 30 säsonger med Falkenbergsrevyn, en av Sveriges publikmässigt största revyer. 
  • Falkenbergsrevyn har Bertil Schough drivit tillsammans med Magnus Wernersson och Håkan Runevad sedan 1997. 
  • Bertils dotter Olivia Schough, har spelat fotboll i damlandslaget. Bertil själv har spelat volleyboll på elitnivå. 
  • Bertil vann revy-SM med ”Årskavalkaden” 1993 och har senare även vunnit med ”Viagra-rappen” 1999, ”Finska pinnar” 2002 och ”Köttfarsen” 2008

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 01 december 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste