Atlas Copco säljer till Husqvarna

Atlas Copco har bestämt sig för att sälja sin betong- och kompakteringsverksamhet. Köpare är Husqvarnas Construction-division.

Atlas Copco säljer betong- och kompakteringsverksamheten till Husqvarna Group. Foto: Atlas Copco

Den planerade försäljningen kommer att göra det möjligt för Atlas Copcos affärsområde Energiteknik att bättre fokusera på sina kärnteknologier luft, energi och flöde, skriver företaget i ett pressmeddelande.
– Vårt engagemang för byggbranschen är lika starkt som någonsin, och framöver kommer vi att ha en mer fokuserad produktportfölj genom vilken vi ännu bättre kan rikta våra resurser mot att skapa ytterligare innovation och produktivitet för kunder, säger Andrew Walker, chef för Atlas Copcos affärsområde energiteknik, i ett pressmeddelande.

– Vi tror att Husqvarna Construction är ett bra hem som kan utveckla betong- och kompakteringsverksamheten ytterligare, fortsätter han.

Verksamheten hade intäkter på cirka 570 miljoner kronor under 2016. Totalt övergår cirka 200 anställda till Husqvarna Group. Produkterna inkluderar kompletta sortiment för betong och kompaktering, så som markvibratorer, duplexvältar och betongvibratorer. Överlåtelsen omfattar produktionsenheten i Ruse, Bulgarien, och produktionstillgångar i Nashik, Indien, samt global försäljnings- och serviceverksamhet.

Avyttringen är föremål för konkurrensmyndigheters godkännande och förväntas slutföras under första kvartalet 2018.

 

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 03 januari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste