Tioårsjubilerande maskinvisning hos Scantruck

Årets upplaga av Scantrucks egen maskinvisning "Scanmek", som går av stapeln den 19-20 januari, är den tionde i ordningen. Bland annat tar man tillfället i akt att visa den nya modellen MRT2470 från Manitou, som ännu inte visats i Sverige.
 

I år tioårsjubilerar Scantrucks egna maskinmässa Scanmek, som hålls varje år i januari vid anläggningen i Skive i Danmark. Foto: Scantruck
På Scanmek visas bland annat den nya modellen MRT2470 från Manitou som lyfter sju ton upp till 24 meter. Foto: Manitou

MRT2470 presenterades för första gången i somras, men har ännu inte nått Sverige. Enligt tillverkaren är man först i världen med en maskin som lyfter sju ton upp till 24 meters höjd. Modellen är utvecklad för att möta de allt högre kraven från anläggningskunderna runt om i världen, som efterfrågar mer lyftkapacitet och kompaktare, smidigare maskiner. Chassit har fått en ny konstruktion och motvikten har också den designats om för att ge bästa möjliga stabilitet även med maxlast vid maximal lyfthöjd. Transmissionen ger användaren möjlighet att välja mellan manuell eller automat och maskinen är byggd för att köra i 40 kilometer i timmen.

Förutom nykomligen 2470 kommer man även visa MRT3050, som även den lanserades i somras och visades på Entreprenad Live i höstas för första gången i Sverige. Den är runtomsvängande med en lyftkapacitet på 5 ton upp till 30 meter. Även denna har samma slags transmission som 2470 och kan köras i 40 kilometer i timmen.

– Vi kommer att visa de flesta modeller som Manitou har från 4 meter till 32 meter samt även liftar och lastmaskiner från Mustang, säger Scantrucks Sverigechef Anker Lemvig.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 03 januari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste