Hitachi uppdaterar hjullastare med ny teknik

I början av året lanserar Delvator Hitachis nya, uppdaterade hjullastarmodell ZW150 i Sverige. Nytt på modellen är bland annat en ny motor som klarar miljökraven som ställs inom steg IV. Även bränsleförbrukning och bullernivåer har sänkts.

Hitachi lanserar en uppdaterad version av hjullastare ZW150, nu i serie-6-utförande. Foto: Hitachi

Hitachis hjullastare ZW150 uppgraderas nu till ”Serie-6-status”. Det innebär bland annat att den har fått en ny fyrcylindrig Cumminsmotor på 4,5 liter som klarar de krav som ställs i steg IV-regleringen. Steg IV-tekniken har avgasbehandling med SCR-system som reducerar kväveoxidutsläppen till godkända nivåer utan behov av partikelfilter. Den nya motorn ger också en lägre bränsleförbrukning och lägre driftkostnader jämfört med tidigare. Hitachi anger bränsleförbrukning till 19 procent lägre vid förflyttning och 6 procent lägre vid V-format lastarbete.

ZW150-6 har också lägre bullernivå än förra modellen, nu är värdena i nivå med de bästa i klassen, enligt Hitachi. Dessutom har maskinens främre ram förstärkts för högre hållfasthet. Lastarmsfjädring innebär bekväm och säker körning och Hitachis antispinnsystem hindrar hjulen från att slira vid våta eller vintriga förhållanden.

Hitachis ZW150-6 har en steglös hydrostatisk transmission med möjlighet till krypkörning i 1-7 km i timmen med inchläge på lägsta växeln. Vid krypkörning går det att varva motorn högre med hög hydraulisk prestanda som resultat. Föraren kan därmed manövrera med mycket exakta rörelser.

När det handlar om säkerhet och komfort så har förarhytten fått förbättrad ljudisolering. Sikten från förarplatsen är också förbättrad runt om, tack vare nytt slimmat utförande på motorhuven. Dessutom har de bakre hörnstolparna tagits bort, den nya designen med välvd bakruta förbättrar bakåtsikten ytterligare.

Även servicebehoven har fått extra omtanke i den nya modellen, det går enkelt att göra daglig service från marknivå med lätt åtkomlighet.

– Enkelt underhåll, förarkomfort och mångsidighet är extremt viktiga egenskaper för våra kunder. ZW150-6 har utvecklats för att överträffa förväntningarna, säger Vasilis Drougkas, chef för Hitachis hjullastarprogram i Europa.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

 

Artikeln publicerades torsdag den 04 januari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste