Första spadtaget för nytt reservdelslager

I början av januari togs det första pålslaget på Swedish Agro Machinerys reservdelslager, verkstad, utställningshall och huvudkontor i skånska Skurup. Målet är att reservdelslagret ska stå klart under 2018. 

I början av januari byggstartades det nya reservdelslagret som Swedish Agro Machinery bygger i skånska Skurup. Foto: Swedish Agro Machinery

Reservdelslagret i Skurup ska tillgodose Danish Agros dotterbolag i Sverige, Swedish Agro Machinery och Norge med reservdelar och även vara tillgänglig för danska återförsäljare på Själland och Bornholm. Det lokala byggbolaget HL Bygg har fått ansvaret för bygget. Byggnaden ska stå på 13 meter långa pålar nedslagna i marken, totalt 630 pålar.

– Det är positivt att bygga med pålad platta istället för traditionell grundsättning den här årstiden eftersom vi inte är så väderberoende. Med en normal skånsk vinter så ska det inte vara några problem att klara tidsplanen, säger Håkan Lindskog, ägare av HL Bygg. 

Byggnaden byggs i tre etapper. Etapp ett som omfattar 3 600 kvadratmeter reservdelslager ska stå klart innan skörden i år. Etapp två består av 900 kvadratmeter serviceverkstad för lantbruksmaskiner med tillhörande smedja och tvätthall, planeras vara klart i november i år. Slutligen byggs etapp tre som består av 600 kvadratmeter utställningshall och 2 000 kvadratmeter kontor som kommer vara klart i april 2019.

– Det är en styrka att samla verkstad, reservdelslager och huvudkontor under ett och samma tak då verksamheterna kommer nära varandra. Att vi får ett nationellt reservdelslager redan till skörden i år gör att vi kan hålla en högre servicegrad, säger Björn Pettersson som är vd i Swedish Agro Machinery. 

Reservdelscentret i Skurup är en milstolpe i Danish Agros etablering i Norden och Baltikum. Under de senaste 18 månaderna har koncernen etablerat sig som en ledande distributör av maskiner i Nordeuropa. Avtalet med CLAAS skrev i februari 2016 och den 1 oktober 2016 övertog Swedish Agro Machinery och Norwegian Agro Machinery generalagenturen, den 1 januari 2017 övertog Danish Agro Machinery generalagenturen i Danmark. 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 04 januari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste