Ny chef för NCC Infrastructure

Under april börjar Kenneth Nilsson som ny affärsområdeschef för NCC Infrastructure. Han har jobbat länge inom anläggningsbranschen och kommer närmast från Skanska i USA.

 

 

– Jag och styrelsen är mycket glada att NCC får tillskott av en sådan toppkraft som Kenneth Nilsson, säger Tomas Billing, styrelseordförande i NCC, i ett pressmeddelande.

Kenneth Nilsson har en lång och gedigen karriär inom Skanska med framträdande chefsroller inom Skanskas svenska, finska och estniska verksamheter samt nu senast från Skanskas anläggningsverksamhet i USA.

– Jag ser fram emot att börja arbeta på NCC. Med mina tidigare erfarenheter från framförallt anläggning men också bygg är min förhoppning att jag ska kunna bidra till att skapa en framgångsrik nordisk anläggningsaffär med kunderna i fokus. Det blir också spännande att bidra i NCC:s koncernledning, säger Kenneth Nilsson.

Kenneth Nilsson har 20 års erfarenhet från olika chefspositioner inom Skanska och ledningsgruppsarbete samt ytterligare 10 år som arbetschef, projekt- och arbetsledare. Kenneth Nilsson var regionchef för Skanska Väg och Anläggning Väst under fem år och därefter vice VD för Väg och Anläggning Skanska Sverige mellan 2003 – 2011. Vidare var Kenneth Nilsson VD för finska Skanska Oy under tre år och därefter Operativ chef för anläggnings- och byggverksamhet i Skanska Sverige under tre år till 2017, då han tog över ansvaret för Skanska Civil East i USA.

På NCC kommer han även att ingå i koncernledningen.

 

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 05 januari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste