använd ej" /> För Inge resulterade oljeläckaget i nya uppdrag - Entreprenadaktuellt

För Inge resulterade oljeläckaget i nya uppdrag

Han har själv blivit drabbad och hjälper nu andra. Inge Hjalmarssons och hans två grävmaskiner är mästare på att sanera efter oljeläckage.

Inge Hjalmarsson skulle gräva upp en fjärrvärmeledning då han upptäckte att husets villatank var i vägen. Bostadsägaren hävdade att tanken var tom och Inge snarade tanken, och lyfte loss tanken från backen för att kolla om den var tom. Den kändes tom och Inge snarade tanken och började lyfte upp den för att sätta upp den en lastbil.
– Plötsligt gick stroppen som tanken hängde i av, och tanken slog i backen och sprack. Den visade sig innehålla en och en halv kubik olja, säger Inge, ägare av Inges Gräv & Transport i Finnerödja.
Första känslan enligt Inge var panik men räddningstjänsten var snabbt på plats och efter en stund kom även restvärdesledaren Morgan Palmquist för att hjälpa till. 
– Efter kraschen var alla som var på plats snabba med att försöka stoppa spridningen på olika sätt, berättar Inge. Vi såg att en del av oljan började sprida sig till en närliggande å och vi fick lägga ut länsar för att suga upp oljan.
Första dygnet fick man upp cirka 800 liter.
– Jag var på plats i ett och ett halvt dygn och sov i bilen för att kunna springa ut och byta länsarna med jämna mellanrum, säger han.
Efter olyckan höll Inge och Morgan kontakten och numera ringer Morgan Inge ibland för att få hjälp vid olyckor relaterade till oljeläckage.
– Jag och Morgan har en väldigt bra kontakt och vi har gjort flera jobb tillsammans, både när det gäller oljeläckage i samband med trafikolyckor men även läckage av enskilda maskiner.
Och enligt Inge underlättar en restvärdesledare jobbet avsevärt för den drabbade entreprenören.
– En restvärdesledare är en väldigt bra arbetsfördelare. Personen talar om hur det ska gå till och vad som ska göras. På så sätt slipper du som entreprenör hålla i en massa trådar och kan istället fokusera på saneringen.
 
När Inge Hjalmarsson på Inges Gräv & Transport skulle lasta upp den här villatanken brast repet och det visade sig att tanken inte var tom, som ägaren sagt. Inge fick ringa räddningstjänsten och sedan börja sanera. Foto: Privat

 

 
Micaela Nordberg
micaela@entreprenadaktuellt.se
019-16 64 65
 
 
Artikeln publicerades lördag den 27 december 2008

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste