Enklare fakturahantering på nätet

Nu blir det billigare och enklare att både skicka och betala fakturor. I september driftsattes eBuild, en gemensam portal för e-fakturering speciellt framtagen för byggbranschen. Redan efter de första tio dagarna hade det skickats över 2000 fakturor i systemet.

Portalen är framtagen av BEAst, Byggbranschens Elektroniska Affärsstandard, och ger alla leverantörer som inte har egna system för att skapa elektroniska fakturor möjlighet att skapa en webbfaktura som från portalen skickas vidare direkt in i kundens ekonomisystem.
– Den stora fördelen är att allt sköts elektroniskt, som leverantör kan man vara mer säker på att fakturan blir betald och i rätt tid. Men framförallt är det mottagarna som gör de stora vinsterna när de slipper pappershanteringen, säger Peter Fredholm, vd på BEAst.
För att använda tjänsten behöver man som leverantör en inloggning till portalen, det får man kostnadsfritt genom att registrera sig på hemsidan. Efter ett par minuter kan man börja skicka fakturor.
– Det här är något som har efterfrågats länge av branschen. De stora företagen som har många underleverantörer har stora kostnader för fakturahanteringen. Man räknar med att det kostar ungefär 100 kronor att hantera en pappersfaktura, så det finns stora vinster att göra med det nya systemet, säger Peter Fredholm. Portalen är öppen för alla företag i och i anslutning till byggbranschen.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

Artikeln publicerades måndag den 01 november 2010

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste