Ny plattform för schaktfritt

På VA-mässan på Elmia i slutet av september kommer konsultföretaget Johan Lundberg AB att lansera No Dig Platform, ett webbaserat verktyg som ska underlätta för planering och projektering av schaktfria projekt.

I plattformen får användaren tillgång till kunskap om schaktfria metoder och guidas framåt steg för steg via frågor som identifierar projektets individuella faktorer. Slutligen kan man skapa ett kvalitetssäkrat underlag som kan användas direkt för en upphandling.

No Dig Platform smyglanserades i samband med No Dig diplomkursen som hölls för första gången i våras.

– Efter sommaren har kursdeltagarna från i våras haft möjlighet att testa plattformen och vi har pratat med dem och tagit till oss deras synpunkter som är övervägande positiva, säger Johan Lundberg.

Plattformen hittas på nodigplatform.se och där registrerar man sig med namn och kontaktuppgifter. Då får man ett mail med inloggningsuppgifter och sedan är det bara att köra. En stor del av materialet på plattformen är kostnadsfritt men när man skapar och planerar ett projekt som mynnar ut i en rapport så får man betala för det. Betalningen görs för varje rapport så det handlar inte om någon typ av abonnemang.

Plattformen är utformad för att vara lätt att använda.

– Vi har byggt in mycket tips och trix i plattformen så den är självinstruerande, säger Johan Lundberg. Men självklart kan man alltid ta hjälp av oss om man vill. Han fortsätter:

– Bland annat har vi wiki-nodig som är vårt uppslagsverk. Där finns mängder med begrepp inom schaktfritt förklarade och det är kopplat med länkar, ungefär som vanliga Wikipedia. Det är jag stolt över, säger Johan Lundberg.

Johan Lundberg tror inte att No Dig plattformen kommer att konkurrera med företagets vanliga konsultverksamhet utan snarare att den ökade kunskapen om schaktfria metoder kommer att leda till fler jobb.

Plattformen kommer att lanseras på VA-mässan i Jönköping i slutet av september.

Klara Sinnerstad
Klara Sinnerstad
Tel: 019-16 64 65
E-post: klara@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 18 september 2014

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste