Magnus Rosberg lämnar Pon Equipment

Efter bara ett och ett halvt år på posten meddelar nu Pon Equipment att vd:n Magnus Rosberg lämnar företaget. Marknadsdirektören Åsa Renhult går omgående in som tillförordnad vd och Hans Nygren tar över som marknadsdirektör.

Magnus Rosberg lämnar Pon Equipment efter att ha suttit på vd-posten i ett och ett halvt år.
Magnus Rosberg lämnar Pon Equipment efter att ha suttit på vd-posten i ett och ett halvt år.

Orsaken till att Pon Equipment och Magnus Rosberg valt att gå skilda vägar är, enligt Åsa Renhult, att man har olika åsikter om hur verksamheten ska bedrivas. Hon betonar att det är ett gemensamt beslut och att man från företagets sida önskar Magnus Rosberg allt gott.

För att fylla tomrummet går Åsa Renhult in som tillförordnad vd för Pon Equipment och Hans Nygren tar över som marknadschef. Pon Mining International och och Pon Power Industri påverkas inte.

– Vi kommer att fortsätta jobba enligt samma strategi som tidigare. Vi har mycket på gång och känner att vi står starka. Vi går absolut inte in i något vakuum. Tvärtom, vi fortsätter framåt med full kraft, säger Åsa Renhult.

– Jag känner företaget väl efter tio år på olika poster och även om vd-rollen är ny för mig så känner jag mig trygg, fortsätter hon.

Hon tycker att Hans Nygren är en naturlig efterträdare som marknadschef, då han tidigare haft denna befattning i Sverige under 2004-2011.

– Det är väldigt smidigt eftersom han också känner bolaget väl och vi har jobbat nära varandra länge, även under de senare åren då Hans arbetat centralt för Pon i Holland.

Klara Sinnerstad
Klara Sinnerstad
Tel: 019-16 64 65
E-post: klara@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 23 april 2015

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste