Hallå där Hasse Ripa...

...ny vd på Söderberg & Haak

Hasse Ripa är ny vd på Söderberg & Haak. Foto: Söderberg & Haak

Presentera dig lite kort för läsarna. Vem är du?

– Jag är hallänning i grunden och har bott i Skåne sedan år 2000. 2001 började jag jobba på Söderberg & Haak inom produktsupport främst på lantbrukssidan med Amazone, Krone. Därefter kom jag över på försäljning där jag var till 2007. Då gick jag över till att jobba med dealer development på John Deere, men så 2009 fick jag frågan om att komma tillbaka och börja jobba med introduktionen av JCB. Där jobbade jag till 2014 och nu senast har jag jobbat med introduktionen av Deutz Fahr.

Vad blir den största utmaningen?

– En av de stora utmaningarna är förändringarna vi har på återförsäljarsidan, men en stor fördel för mig tror jag är att jag känner väldigt många av våra gamla återförsäljare väldigt väl och många i branschen känner mig. Sedan har vi även Komatsu som ska bli en väldigt spännande resa, där jag ser en väldigt stor potential. Jag känner att vi är väldigt starka där vi står idag, även om det har varit ett turbulent år. Vi börjar landa och har en stor del av pusslet klart även om det fortfarande fattas några bitar. Mycket för mig kommer att handla om att få pusselbitarna på plats och landa organisationen.

Vad ser du mest fram emot?

– Jag tycker alltid väldigt mycket om kundmöten så jag ser fram emot vårens mässor där jag kommer att finnas på plats. Överlag ser jag att vi har en väldigt spännande resa framför oss med allt det som har hänt i maskinbranschen på sista tiden och jag är väldigt glad över förtroendet att få vara med på den resan.

 

En längre intervju med Hasse Ripa kommer under våren.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 15 mars 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste