använd ej" /> Avloppsguiden satsar på landets entreprenörer - Entreprenadaktuellt

Avloppsguiden satsar på landets entreprenörer

För den som vill veta mer om enskilda avlopp kan det vara en bra idé att titta på Avloppsguidens hemsida. Sidan vänder sig främst till fastighetsägare och kommunala tjänstemän men även till entreprenörer och en intresserad allmänhet.

– Till hösten planerar vi för ett nyhetsbrev med tekniknyheter som är riktade direkt till entreprenörer, säger Ebba af Petersens, redaktör för avloppsguiden. Foto: Avloppsguiden
– Syftet med Avloppsguiden är att fastighetsägare skall kunna hitta all den information som de behöver kring enskilda avlopp, säger sidans redaktör Ebba af Petersens. Givetvis kan även entreprenörer ha nytta av att läsa artiklar och hitta litteratur för att lära sig mer, fortsätter hon.
I dagsläget erbjuder Avloppsguiden huvudsakligen annonser till entreprenörer och information om Maskinentreprenörernas Diplomutbildning men det skall det bli ändring på framöver och enligt Ebba af Petersens finns det många idéer om hur det skulle kunna gå till.

Nyhetsbrev

– Till hösten planerar vi för ett nyhetsbrev med tekniknyheter som är riktade direkt till entreprenörer och andra som vill veta det senaste om teknik för små avlopp.
Tillsammans med Maskinentreprenörerna erbjuder Avloppsguiden en diplomutbildning för gräventreprenörer inom enskilt avlopp. I samband med denna träffar man en hel del entreprenörer och kan få direkt återkoppling på vad de vill ha av sidan.
– Avloppsguidens branschsidor skall vidareutvecklas, det skall bli en tydligare ingång för folk i branschen, säger Ebba af Petersens. Vi bygger ut lite försiktigt och ser om det finns intresse, fortsätter hon.
– En tjänst som man skulle kunna lägga till i framtiden är att bedöma olika anläggningar och göra marknadsöversikter, säger hon. Vi ska inte genomföra tester själva men sammanställa allt material som finns.

Lokala entreprenörer

– Ett mål från början var att få med många kommuner, säger Ebba af Petersens. Nu finansieras vi av 179 av landets kommuner vilket är bra.
– Ett huvudmål är naturligtvis att avloppsguiden bidrar till att fler avlopp åtgärdas och att utsläppen från små avlopp minskar.
Entreprenörernas stora nytta idag är att man kan nå sina kunder genom att annonsera under de kommuner man arbetar i.
– Kommunerna slussar in fastighetsägare till den här sidan och väldigt många söker efter lokala entreprenörer, säger Ebba af Petersens. Det är ett bra sätt att informera. De som går in där och tittar är ju intresserade.

Avloppsguidens hemsida vänder sig till alla som vill veta mer om enskilda avlopp.
Foto: stock.xchng

 
Fakta: Avloppsguidens hemsida hittar man på www.avloppsguiden.se

Klara Sinnerstad
Klara Sinnerstad
Tel: 019-16 64 65
E-post: klara@entreprenadaktuellt.se

Artikeln publicerades måndag den 22 juni 2009

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste