Annorlunda speedway i Målilla i sommar - med traktorer på banan

Speedway behöver nödvändigtvis inte betyda att man tar sig runt en bana på motorcykel. Nu introducerar speedway-klubben Dackarna en ny variant av sporten - nämligen traktor-speedway. Då skall förare med vanliga lantbrukstraktorer tävla mot varandra på motorbanan i Målilla. Det blir ett inslag i ett tredagars arrangemang med traktorer och andra maskiner i centrum.

Dackarna och Målilla motorklubb utökar ytterligare användandet av motorbanan i Målilla genom att ta över arrangemanget Traktor Power Weekend som tidigare arrangerats på Elmia i Jönköping, rapporterar Sveriges Radio Kalmar. 

Under tre dagar i månadskiftet juni/juli kommer en rad arrangemang med traktorer och andra maskiner i centrum att ordnas på och kring motorbanan i Målilla. Förutom en stor maskinutställnig kommer olika tävlingar att ordnas på kvällarna som tractorpulling, monsterrace och i år alltså även traktorspeedway.

– Vi kommer få ihop ett startfält med förare som skall köra vanliga lantbrukstraktorer precis som i en vanlig speedwaytävling, säger Dackarnas vd Jörgen Kling till P4 Kalmar.
– Det blir startband och körning i fyra varv och det är hur kul som helst, jag har själv testat, säger Jörgen Kling till radiostationen.

Inom fem år hoppas Dackarna att det nya traktorarrangemanget skall bli störst i norra Europa och locka uppemot 10 000 besökare.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

Artikeln publicerades måndag den 12 december 2011

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste