Del av Förbifarten kan öppnas i förtid

Hela Förbifart Stockholm beräknas öppna för trafik först år 2030, men en fyra kilometer lång sträcka mellan Hjulsta och Häggvik kan komma att öppnas i förtid. Det rapporterar SVT Nyheter.

Förbifart Stockholm beräknas öppna först 2030, men Trafikverket har utrett en förtida öppning av sträckan mellan Hjulsta och Häggvik. När sträckan kan komma att öppnas framgår dock inte i nuläget. Foto: Mikael Ullén

I november förra året rapporterades det att Förbifart Stockholm drabbats av en kraftig försening, som gör att hela projektet tar fyra år längre än planerat. Dessutom ökar kostnaderna med uppskattningsvis 3,3 miljarder kronor. Hela Förbifart Stockholm är planerat att öppnas först år 2030, men möjligheten att öppna en del av sträckan tidigare har utretts av Trafikverket. Nu kommer besked om att en sträcka på fyra kilometer mellan Hjulsta och Häggvik kan komma att öppnas i förtid, det skriver Stockholm Direkt, vilket också SVT Nyheter rapporter om.  

Projektchef Johan Brantmark kan dock inte säga exakt när det skulle ske. Han vill i nuläget inte heller spekulera i om det finns risk för ytterligare förseningar i projektet, uppger SVT Nyheter.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 03 januari 2020

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste