Nu tar Zeppelin över Caterpillar i Sverige

Från och med årsskiftet har den tyska Zeppelin-koncernen tagit över Pon Groups verksamhet i Sverige, vilket innebär bland annat all distribution, försäljning och service av Caterpillars bygg- och anläggningsmaskiner inklusive utrustning samt alla medarbetare i Sverige, Danmark och Grönland.

Från och med årsskiftet är det tyska Zeppelin som tar över Caterpillars försäljnings- och serviceverksamhet i Sverige efter ett uppköp av Pon Group. Foto: Caterpillar

Dessutom omfattas Caterpillars motorer, generatorer och drivlinor samt hela uthyrningsverksamheten av entreprenadmaskiner liksom distribution och service av Caterpillars gruvmaskiner i Zeppelinaffären.

Koncernens mål är att marknadsandelarna ska öka i regionen och antalet Caterpillar-maskiner ständigt bli ännu fler tack vare ett systematiskt och målinriktat arbete.

Även eftermarknadsarbetet kommer att förstärkas genom att reservdels- och serviceverksamheten utvecklas med ett ledande servicekoncept.

Ett annat fokusområde för Zeppelin är utbyggnaden av en effektiv uthyrningsorganisation och marknadsföring av verksamheten med begagnade maskiner.

– Vi ser fram emot att fortsätta Zeppelin-koncernens framgångshistoria tillsammans med våra nya nordeuropeiska kollegor och vår mångåriga partner Caterpillar. Nu kommer vi att kunna erbjuda skräddarsydda lösningar även för våra kunder i norra Europa, kommenterar Peter Gerstmann, styrelseordförande för Zeppelin GmbH.

– Zeppelins framgångar bygger på medarbetarnas motivation och engagemang. Dessa faktorer har gjort Zeppelin-koncernen till Caterpillars största och mest framgångsrika distributions- och servicepartner globalt sett, säger Andreas Brand, ordförande i Zeppelin GmbH:s företagsledning.

Avtalet innebär att alla tillgångar som krävs för affärsverksamheten överförs från den holländska koncernen Pon till Zeppelin. De befintliga anställningsavtalen för de cirka 800 Pon-medarbetarna har också övertagits av Zeppelin. I Sverige omfattas cirka 440 medarbetare på 14 platser i landet.

Som en del av expansionen omorganiserar Zeppelin-koncernen sina strategiska affärsenheter. Bygg- och gruvutrustningsverksamheten hanteras i norra Europa i en ny och egen strategisk affärsenhet som har fått namnet Byggmaskiner Norden (Baumaschinen Nordics). 

Förutom distributions- och servicesamarbetet med Caterpillar integrerar Zeppelin även SITECH-företagen i Sverige och Danmark. Dessa företag är specialiserade på försäljning och service av produkter från den amerikanska teknikkoncernen Trimble.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 03 januari 2020

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste