JCB-återförsäljare storsatsar i södra Stockholm

 JCB:s återförsäljare Traktor Nord storsatsar med en helt ny anläggning i Nykvarn, som stod klar vid årsskiftet.
– Vi har vuxit kraftigt de senaste tre-fyra åren och har nu möjlighet att växa ytterligare i södra Stockholm och Sörmland, säger Traktor Nords vd och ägare Thomas Walfridsson.

Traktor Nord har etablerat en ny anläggning i Nykvarn sedan årsskiftet. Den nya anläggningen ersätter den tidigare anläggningen i Södertälje. Foto: Traktor Nord

Den nya anläggningen i Nykvarn kommer att bli en fullserviceanläggning med både försäljning, reservdelslager och verkstad för bland annat JCB.

– Vi har varit trångbodda de senaste åren och har tittat på olika möjligheter att kunna expandera. Nu har vi hittat en tomt i Nykvarn som ligger längs med E20, där vi har möjlighet att etablera oss, säger Thomas Walfridsson.

Anläggningen i Nykvarn ersätter nuvarande anläggning i Södertälje och kommer innebära bättre kapacitet på alla områden, både inom försäljning och service.

– Marknaden är fortfarande het i regionen och vi ser fram emot att kunna utöka verksamheten här, säger Thomas Walfridsson.

För JCB:s del är den nya anläggningen viktig för att kunna växa ytterligare på den svenska marknaden.

– Det här är en satsning som betyder jättemycket för JCB, det ger oss en helt ny möjlighet att kunna visa våra produkter på ett bättre sätt för kunderna i Stockholmsområdet och ger också ännu bättre servicemöjligheter än tidigare, säger Markus Möller, som ansvarar för JCB:s försäljning i Sverige.

– Vi har precis lagt ett all-time-high-år bakom oss och det känns roligt att kunna toppa det med att presentera en sådan här anläggning, som kommer kunna öka vår försäljning ytterligare framöver, fortsätter Markus Möller.

Traktor Nord har varit återförsäljare för JCB sedan 2009. Företaget startade i Uppsala 1983 och täcker idag Stockholm, Uppland, Västmanland, Södermanland, Dalarna och Gästrikland. Huvudkontoret ligger strax norr om Uppsala och fullserviceanläggningar finns i även i Västerås, Storvik, Vingåker samt från och med 2020 i Nykvarn.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 07 januari 2020

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste