CareTrack standard även på kompaktmaskiner

Volvos telematiksystem CareTrack är sedan slutet av förra året standard även på delar av kompaktsortimentet.

Volvo erbjuder nu telematiksystemet CareTrack som standard på delar av kompaktsortimentet för både gräv- och lastmaskiner. Foto: Volvo CE

Volvo CE uppger i ett pressmeddelande att CareTrack nu kommer att installeras som standard i kompaktgrävare från fem ton och uppåt samt på alla kompakta hjullastare som säljs i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Kunderna kan komma åt funktionerna för kartläggning och spårning, dagliga timmar och serviceöversikt kostnadsfritt i tre år. För vissa modeller har kunderna till och med möjlighet att få mer avancerade driftdata, till exempel bränsleförbrukning och användningsgrad.

– Tryggheten i att maskinerna är uppkopplade oavsett storlek gör att maskinägandet blir enklare och därmed mer lönsamt. Att våra kunder får bättre möjligheter att se hur maskinen presterar och deras behov av service via CareTrack ger förutsättningar för kostnadssänkningar, säger Martin Nyrén, produktägare servicemarknad hos Swecon.

På sikt är Volvo CE:s ambition att kunna erbjuda tjänster specifikt utformade för kompaktmaskiner.

– Vi lever i en uppkopplad värld och det har aldrig funnits en bättre tid att göra verklig skillnad med hjälp av data, säger Ivona Baldyga, chef för produktivitets- och effektivitetstjänster i Volvo CE:s försäljningsregion EMEA.

– Genom att koppla upp maskiner – oavsett om de är kompakta eller inte – kan vi hjälpa kunderna att förbättra effektiviteten, drifttiden och lönsamheten i deras verksamheter.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 08 januari 2020

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste