använd ej" /> Hon prisas för forskning om hållbara byggprocesser - Entreprenadaktuellt

Hon prisas för forskning om hållbara byggprocesser

Elaheh Jalilzadehazhari, vid institutionen för skog och träteknik på Linnéuniversitetet, har fått stipendium för sin forskning kring minskade koldioxidutsläpp inom byggbranschen.

Elaheh Jalilzadehazhari, vid institutionen för skog och träteknik på Linnéuniversitetet, har fått stipendium för sin forskning kring minskade koldioxidutsläpp inom byggbranschen. Foto: Linnéuniversitetet

Kalmar och Växjö kommuners stora Linnéstipendium för forskning inom ekologisk hållbar utveckling tilldelas i år projektet "A Novel Method to Increase Value when designing or renovating buildings" och Elaheh Jalilzadehazhari.

– Det känns jätteroligt. Förhoppningsvis kommer mitt jobb bidra till samhällsutveckling speciellt i byggbranschen, säger Elaheh Jalilzadehazhari, till Sveriges Radio Kronoberg.  

Juryns motivering till vinsten lyder:

”Byggbranschen står inför en stor utmaning med cirka en femtedel av Sveriges koldioxidutsläpp. Med ett ökat byggande är behovet stort av att skapa goda och hållbara livsmiljöer.  Elaheh Jalilzadehazhari adresserar en aktuell fråga inom byggsektorn och optimerar utifrån ett helhetsperspektiv värdet av miljönytta, boendemiljö, välbefinnande och ekonomi. Projektet syftar till att utveckla en ny metod som stöd för beslutsfattande i byggprocesser. Detta genom att kombinera utvärdering av inomhusmiljö, livscykelanalys och livscykelkostnad i byggnader. Metoden skapar förutsättningar för bättre samarbete mellan aktörer i byggprocessen. Resultatet kommer att ge konkret nytta genom produktutveckling och samverkan med branschen i regionen.  Kunskap sätts i rörelse för en hållbar samhällsutveckling”.

– Stipendiet för mig betyder att mitt arbete har betydelse och att hårt arbete lönar sig, säger Elaheh Jalilzadehazhari.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 09 januari 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste