Hårt arbete har lönat sig

För Niklas Löfström, Löfströms Mark & Bygg, har hårt arbete lönat sig. I slutet av förra året var hans företag ett av de snabbast växande i Uppsala län. 

 

Totalt har företaget vuxit med över 300 procent under de senaste fyra åren, omsättningen 2018 landade på drygt 28 miljoner kronor. Hur företaget har kunnat växa så mycket har Niklas svårt att precisera. 

– Det handlar väl om att vi gör ett bra jobb och att kunderna är nöjda med oss, svarar han. 

Och en del av framgångsreceptet för att få nöjda kunder är duktig personal och att man är en bra problemlösare. Niklas är själv med ute och kör maskinerna varje dag, det ger en bra relation till beställarna och en förståelse för arbetet. 

– Numera sköter min sambo en stor del av pappersjobbet så jag slipper så mycket av skrivbordsjobbet som det är möjligt. Men visst måste jag också göra en del sådant, men det får man ta när arbetsdagen i maskinen är slut, säger han. 

När Entreprenadaktuellt träffar Niklas sitter han i en Volvo ECR235E bandgrävare och förbereder en infartsväg som dagen därpå ska asfalteras. Detta är ett av många olika uppdrag som företaget har. 

– Vi gör det mesta inom markarbete och även en del byggnadsarbeten, säger han. 

Företaget sysselsätter i dagsläget 16 personer och Niklas Löfström tror att det kommer fortsätta hålla sig däromkring även i framtiden. 

– Det kanske kommer in någon till, det vet man aldrig, men jag har ingen vision om att det ska bli något jättestort företag. För mig är det viktigaste att man kan hålla vad man har lovat kunden och att man har bra medarbetare som man kan lita på kan sitt arbete, säger Niklas Löfström. 

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 27 januari 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste