Fortsatt kraftig tillväxt för maskinauktioner

Klaravik avslutade förra decenniet med kalastillväxt. Auktionsomsättningen ökade hela 60 procent.

Ägarna på Klaravik, Christian Knutsson och Christian Lenander, kan se tillbaka på ett år med kraftig tillväxt. Foto: Klaravik.


Sedan starten 2012 har Klaravik ökat sin försäljning undan för undan. År 2017 såldes objekt för 600 miljoner kronor, 2018 ökade det till drygt 900 miljoner kronor. För 2019 summerades autkionsomsättningen till hela 1,5 miljarder. 


Klaravik auktionerar ut ett mycket brett utbud av varor. Under 2019 har över 47 000 maskiner, verktyg och fordon samt båtar och ​hockeyrink, bytt ägare genom klaravik.se. 
 

”Vi är oerhört glada över att utvecklingen fortsätter att peka i vår favör och stolta över att bidra till att allt fler ser begagnat som ett lockande alternativ”, säger Christian Lenander, vd och ägare på Klaravik.

 

Under året har 60 heltidsanställda blivit till 80 och utöver huvudkontoret i Karlstad finns numera också en webbutvecklingsavdelning i Lund och en utökad kår av auktionsmäklare från norr till söder.
 

”Vår lokala närvaro är helt klart viktig. Ett samtal till oss ska aldrig känns långt borta, oavsett om företaget ligger i Boden eller Ystad. Sedan är inte vi framme än, och mycket finns att utveckla, vilket känns inspirerande när vi nu tar oss an 2020”, säger Christian Lenander.

 

Entreprenadaktuellt
Tel: 019-760 94 20
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 03 februari 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste