Ska verka för klimatneutralt näringsliv

Pär Larshans, hållbaretschef på miljöföretaget Ragn-Sells, ska delta som expert i regeringens samverkansprogram för näringslivets klimatomställning. Ett program som bland annat ska göra Sverige till stor exportör av klimatpositiva produkter och tjänster.

 – Jag är både stolt och ivrig över att få bidra med kunskap och perspektiv på cirkulär ekonomi, säger Pär Larshals om sitt nya uppdrag.

– Ett lönsamt och cirkulärt svenskt näringsliv ger minskade utsläpp, skapar nya jobb och etablerar Sverige som ett globalt föredöme. Näringslivet står för en stor del av våra utsläpp, men kan vara en avgörande del av lösningen, säger Pär Larshans, i ett pressmeddelande.

Stärka svenskt näringsliv

I fjol lanserade regeringen fyra samverkansprogram i överenskommelse med Centerpartiet och Liberalerna och programmet Näringslivets klimatomställning som är ett av dem, ska stärka det svenska näringslivets övergång till cirkulära affärsmodeller, med stort fokus på att öka exporten av klimatpositiva produkter och tjänster.

– Sverige har världens bästa förutsättningar att motverka klimatförändringarna genom att ta en internationell ledarroll på vägen mot ett klimatneutralt näringsliv. Jag är både stolt och ivrig över att få bidra med kunskap och perspektiv på cirkulär ekonomi, säger Pär.

Flera stora samhällsaktörer

Näringsliv, statsförvaltning, samhällsaktörer och forskning är delar av samhället som möts i samverkansprogrammet. Arbetet utgår från Sveriges klimatmål: Noll nettoutsläpp år 2045 och därefter negativa utsläpp, det vill säga ett större upptag av växthusgaser från atmosfären än vi släpper ut. Stor vikt läggs också vid samspelet med satsningar på EU-nivå.

– Den svenska näringslivstraditionen bygger på samarbete och tillit, som också är förutsättningar för en cirkulär ekonomi. Inget företag kan bli cirkulärt på egen hand, och därför blir vår förmåga att samarbeta helt avgörande för omställningen, säger Pär.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 10 februari 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste