Skola anmäld för fusk med rapportering

En privat driven gymnasieskola har rapporterat att elever genomfört grundutbildning för yrkesförarkompetens, trots att de inte gjort det. Nu är skolan polisanmäld.

Transportstyrelsen har polisanmält Framtidsgymnasiet i Sverige AB i Kristianstad för osant intygande. Myndighetens kontroller visade att skolan har rapporterat att elever genomfört grundutbildning för yrkesförarkompetens, trots att de inte har slutfört utbildningen. 

Bild från Framtidsgymnasiets Facebooksida.

Transportstyrelsen har granskat merparten av skolans rapporteringar mellan den 5 mars 2018 och den 23 april 2019. Totalt konstaterades 29 felaktiga rapporteringar.

– Vi ser mycket allvarligt på det här. Skolan har allvarligt brutit mot reglerna genom att systematiskt rapportera in att elever gått grundutbildning för yrkesförarkompetens, trots att de inte har genomfört hela utbildningen, säger, Magnus Janzén, inspektör på Transportyrelsen.

Det förekommer också fall där skolan har rapporterat in att elever har genomfört grundutbildning för yrkesförarkompetens, trots att eleverna inte varit behöriga och antagna till det program som erbjuder denna utbildning.

 

Artikeln publicerades torsdag den 20 februari 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste