Elever från gymnasiet och uppåt ska inte vara i skolan

Tisdagens pressträff med bland annat statsminister Stefan Löfven handlade om att elever från gymnasieskolan och uppåt ska få distansundervisning från och med i morgon.

Stefan Löfven meddelade att fler åtgärder som påverkar vardagslivet kan behöva göras framöver för att motverka spridningen av corona. Foto: Anders Löwdin

Gymnasieelever och elever som studerar på högskola och universitet ska från och med onsdag (18 mars) erbjudas distansundervisning och hållas borta från skolan för att minska spridningen av coronaviruset. Det meddelande statsminister Stefan Löfven (S) under tisdagens pressträff.

– Det nya coronaviruset är ett hot mot folkhälsan och vi behöver alla göra allt vad vi kan för att begränsa smittspridningen. Flera av de åtgärder som har vidtagits påverkar så klart vardagslivet för många människor och vi behöver alla vara inställda på att fler sådana beslut kommer att följa, sade Stefan Löfven.

Regeringen gör bedömningen att elever från gymnasieåldern och uppåt inte behöver samma omsorg från skolan som elever i grundskolan gör och att det därför är motiverat att de får undervisning på distans så att de kan stanna hemma den närmaste perioden.

Samtidigt utesluter man inte att även grundskolor och förskolor kan komma att behöva stängas framöver och regeringen förbereder nu de åtgärder som kan komma att krävas för att ordna omsorg för de elever vars föräldrar jobbar inom vård, äldreomsorg eller andra arbeten som kräver att föräldern fortsätter jobba.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 17 mars 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste