Vad är på gång hos er?

 

Mjukvaran Leica MC1 finns nu även för rigglösningar.

Kate Boman, Field Marketing Manager, Leica Geosystems

Kate Boman

− Leica MC1 finns nu även för rigglösningar. I slutet av februari släppte vi MC1, som är en mjukvara för maskinstyrning, till borriggar och pålkranar. Vi kallar den för en allt-i-ett-lösning eftersom alla maskintyper samlas i en mjukvarulösning. Du jobbar i samma gränssnitt oavsett om du sitter i en väghyvel, pistmaskin, vält eller grävmaskin. Du kan enkelt och sömlöst göra dataöverföring mellan maskinerna, fältverktygen på anläggningsplatsen och kontoret. Vi har också precis släppt en uppdatering för Leica Nova MS60, världens enda MultiStation, vilket gör den 30 gånger snabbare än tidigare. Uppdateringen innebär också att du kan utföra alla typer av mätningar med ett och samma instrument. Under Svenska Maskinmässan kommer vi presentera en rad nya lösningar inom maskinstyrning och dessutom lyfta fram en rykande färsk nyhet på geosidan.

 

Mats Thorén, Marketing Manager, Pipelife Sverige AB

− Pipelife är Sveriges och Europas ledande producent och specialist på plaströrsystem. Vi har verksamhet i 26 länder och från våra tre fabriker i Sverige förser vi byggmarknaden med standardiserade rörsystem med flera hundra års livslängd. Lokal produktion betyder korta transporter och med ansvar i varje led sköts verksamheten enligt fastställda hållbarhetsplaner. Om detta och mycket annat står att läsa i den årliga miljöredovisning som görs. Detta kommer så klart också att finnas med i den nya fräscha hemsida som är under uppbyggnad och planeras se dagens ljus under våren. Ta också chansen att lära dig allt om installation, standards och sortiment i de många lektionerna på pipeschool.se.

 

Reimer Rexmyr, försäljningschef, BAGA Water Technology

− Vi jobbar ständigt med förbättringar för att göra det så enkelt som möjligt för våra kunder, till exempel genom att digitalisera vår information och kommunikation. I början av mars uppdaterade vi systemet för SMS-utskick. Precis som tidigare får våra kunder ett SMS när en händelse inträffar. Om flera händelser av samma typ inträffar under kort tid skickar vi i fortsättningen ut ett summerings-SMS med en sammanställning av den senaste timmens händelser av den typen. Vi på BAGA Water Technology erbjuder pumpstationer för avlopp, tryckavlopp och dagvatten. En av våra stationer för att hantera dräneringsvatten som vi kommer att framhålla extra under året är BAGA Drän 60. Den är hela 600 millimeter vilket innebär färre start och stopp jämfört med mindre stationer. Pumpstationen är enkel att installera, levereras med oborrat inlopp och höjden är justerbar. Vi ser fram emot ett framgångsrikt 2020 för BAGA.

BAGA Drän 60 är en pumpstation för dräneringsvatten.

 

 

 

Sennebogens modell 613E lyfter 16 ton och når 24 meter.

Anker B. Lemvig, Business Manager, Scantruck AB

− Sedan 1 september har vi breddat vårt sortiment med tyska Sennebogen teleskopkranar på den svenska marknaden. Sennebogen-kranarna har blivit ett fint komplement till vårt Manitou-program och vi tror på ett fortsatt stort intresse. En annan nyhet hos oss är att Bi-Energy nu finns som tillval på Manitou MRT P+ teleskoplastare. Det gör det möjligt att använda el som driftkälla när maskinen står stabilt på stödbenen. Manövreringarna mellan arbetsplatserna görs med hjälp av dieselmotorn, men när maskinen står på plats tillkopplas 380 volt med hjälp av en tio meter lång kabel. Konkret är Bi-Energy en enhet som kan flyttas mellan maskiner. Om du har flera Manitou MRT P+ som är fabriksförberedda för systemet kan du applicera det på den som har störst behov av det, till exempel en maskin som ska arbeta i en miljö där det finns begränsningar för utsläpp eller ljudnivå. Vår uppfattning är att det finns en stark efterfrågan på miljövänliga maskiner, så den här nyheten ligger helt rätt i tiden.

 

Ulrica Fors, vd, Fors MW

− Den som väntar på något gott får vänta en liten stund till. Först på Elmia Lantbruk i höst kommer vi att släppa årets stora produktnyhet. Nyheten är kopplad till lantbrukssidan men kommer i högsta grad ge eko även på entreprenadsidan under åren framöver. Men innan dess ser vi först och främst fram emot att träffa alla våra kunder på maskinvisningar ute hos alla våra återförsäljare och på Svenska Maskinmässan på Solvalla i början av juni. Även på Solvalla lär det dyka upp röda nyheter.

 

Pär Andersson
Frilans

 

 

Artikeln publicerades onsdag den 18 mars 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste