Kommunalt coronakrisstöd

Växjö kommun har tagit initiativ till att hjälpa de lokala företagen och medborgarna att klara sig bättre genom coronakrisen. Det sker både genom avgiftminskningar och betalningsanstånd.

Växjö resecentrum. Foto: Mostphotos.

- Våra företag påverkas i stor utsträckning och vi behöver underlätta för dem i dessa tider för att de ska klara sig. Kommunen tillsammans med kommunala bolagen sätter nu in en rad åtgärder i ett första steg och vi kommer att fortsätta göra vad vi kan för att underlätta, säger Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande (M), i ett pressmeddelande.
 

Det här gör Växjö kommun omgående:

  • Om kunden begär anstånd förlänger kommunen betalningstiden på fakturor och avgifter inom vatten och avlopp, sophantering, elnät och fjärrvärme samt tillstånd och tillsyn. Det vill säga fakturor från Växjö kommun, VEAB och SSAM.
  • Om kunden begär anstånd förlänger Växjöbostäder, Videum, Vöfab och Vidingehem betalningstider på hyra i lokaler för företag där de kommunala bolagen är hyresvärd.
  • Kommunen kortar betaltiden till kommunens leverantörer för att på så sätt ytterligare bidra till att stärka företagens likviditet.
  • Kommunen skjuter upp tillsynsbesök som inte är nödvändiga och prioriterar istället verksamhetskritiska tillstånds- och tillsynsärenden
  • Kommunen kommer ta upp en dialog med företag som har pågående tillstånds- och tillsynsärenden och om önskemål finns kommer de att skjutas på framtiden.
  • Kommunen tillsätter en ”företagslots” som får till uppgift att ledsaga företag kring frågor både med anledning av de åtgärder kommunen vidtar men framförallt för att ledsaga kring de förslag som Riksdag och Regering kommit med.
  • Växjö kommun kommer införa avgiftsfri parkering under 3 månader.

 

Entreprenadaktuellt
Tel: 019-760 94 20
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 19 mars 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste