Fredheim Maskin utökar med ny säljare

Ökad försäljning i Sverige gör att Fredheim Maskin AS, som säljer kross- och sorteringsutrustning, anställer en ny säljare. Ola Andersson får södra Sverige som sitt primära arbetsområde. 

 

Ola Andersson tillträdde sin tjänst som teknisk säljare på Fredheim Maskin den 1 februari. Foto: Fredheim Maskin


Ola Andersson startade sin anställning den 1 februari och kommer inledningsvis att fokusera på sorteringsverk och stackläggare. Han säger att han har ett stort arbete framför sig med att lära sig mer om Keestrack och Telestacks produkter.

− God produktkännedom är en bra bas. Jag ska träffa befintliga kunder för att lära mig vad som efterfrågas. Jag vill lyssna väldigt mycket, vara lyhörd och försöka känna in kunderna och deras behov. Jag kan inte komma in och vara rådgivare åt kunder som jobbat med detta i 30 år. Det är de som får berätta för mig och så tar jag fram förslag på lösningar. Att vara ödmjuk inför uppgiften är det viktigaste för min del just nu, säger Ola Andersson.

Nya utmaningar

Fredheim Maskin omsatte 440 miljoner NOK år 2019 och har omkring 30 medarbetare. Sedan 2009 är företaget återförsäljare för Keestrack i Sverige. På den svenska sidan har man fram till i år bara haft en säljare, Erik Olausson.

− Erik har tidigare bearbetat hela Sverige själv, men nu har man nått en punkt där man behöver dela upp verksamheten för att hinna med, säger Ola Andersson.

Han har en utbildning i produktionsteknik och marknadsinriktad företagsförsäljning i botten och kommer närmast från verktygsbranschen och fem år som säljare på Hilti. 40-åringen berättar att det var själva företaget och nya utmaningar som lockade honom till det nya jobbet.

− Fredheim är en jättestark återförsäljare. Jag trivdes bra på förra jobbet och hade egentligen ingen anledning att byta, men jag tog detta som en kul utveckling och en chans att lära mig en ny bransch. Det är större volym på affärerna, längre processer i försäljningen och ett riktigt spännande upplägg på vilka maskiner som vi väljer att marknadsföra i Sverige. Det är också en jättebra organisation i botten från den norska sidan och bra organisation på eftermarknad och service som gör att vi kan ta bra hand om våra kunder, säger han.

”En växande marknad”

Fredheim Maskin skriver i ett pressmeddelande att man inom kort kommer att förstärka ytterligare, med försäljning av reservdelar och tekniksupport. Ola Andersson tror också på en stark framtid för branschen.

− Det är en växande marknad fortfarande, absolut. Vi ser kanske en liten avmattning på byggsidan, men det kommer fortsatta investeringar i väg- och infrastrukturbyggen. Det finns stora järnvägsprojekt på gång bland annat. Efterfrågan på matjord och liknande kommer alltid att finnas. Vi ser en stor potential i mitt område i södra Sverige och även i norra. Nya jobbet känns jättespännande och motiverande och jag är väldigt sugen på att få komma ut och prata med våra kunder, säger Ola Andersson.


Pär Andersson
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 24 mars 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste